ENGLISH  

Despre noi


Guvernul olandez ofera sprijin tarilor Europei centrale candidate la UE, in cadrul unui program bilateral de pre-aderare, printre care se numara si Romania. Principalele obiective ale acestui program sunt :

oferirea asistentei sectorului public in implementarea aquis-ului comunitar si a politicilor legate de aderare

stabilirea unor relatii de durata intre institutiile guvernamentale din Olanda si Romania.

Tinta :

In perioada ianuarie 2004 - decembrie 2006 va fi implementat un proiect privind controlul calitatii laptelui materie prima, cu scopul de a sustine aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Proiectul isi propune sa asiste Romania in implementarea Directivei 94/46/EEC care stipuleaza regulile privind siguranta productiei si comercializarii pe piata a laptelui materie prima, a laptelui pasteurizat si a produselor din lapte.

Scop :

Scopul acestui proiect este acela de a intari structura institutionala a Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale din Romania, pentru a imbunatati calitatea laptelui prin implementarea unui sistem de control al calitatii laptelui materie prima.

Rezultate scontate :

intarirea organizatiilor reprezentative existente ale producatorilor si procesatorilor de lapte;

infiintarea unei organizatii de supervizare a controlului calitatii laptelui materie prima si a sistemului de plata a laptelui, conform directivei 92/46 a UE;

crearea unui sistem de control a calitatii laptelui, functional si transparent, relevant pentru toate partile implicate;

un sistem functional de plata a laptelui bazat pe criteriul calitatii.

Metoda :

Metoda utilizata este aceea de a crea un sistem caresa permita guvernului, fermierilor, fabricilor de lapte si clientilor sa aiba incredere ca productia, testarea si plata laptelui si a produselor din lapte sunt realizate in concordanta cu standardele internationale (UE) fara interpuneri ale persoanelor sau societatiilor si/sau organizatiilor implicate in acest sector.

Acest lucru trebuie sa debuteze cu implicarea acelor persoane care constientizeaza necesitatea dezvoltarii unui sistem independent, operational si eficient din punct de vedere al costurilor. Pentru a obtine acest lucru, proiectul va folosi o metoda integrata, utilizand structurile existente, resursele si cunostintele in stransa legatura cu guvernul, AVSA, ANARZ, APRIL si AGCTR.Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro