ENGLISH  

Noutati


Ministerul Agriculturii se concentreaza asupra restructurarii sectorului agro-alimentar - 20 ianuarie 2010

Restructurarea sectorului agricol si sectorului alimentar este unul din obiectivele pe termen lung ale Ministerului Agriculturii condus de noul ministru Mihail Dumitru. "Romania are o specificitate a sectorului agricol si agroalimentar, intrucat are patru milioane de ferme mici de subzistenta si circa 20.000 de societati comerciale mari, iar intre ele nu este nimic din cauza acestei structuri agricole duale. Obiectivul meu este sa ajutam la dezvoltarea fermelor comerciale familiale, sa umplem acest gol" a declarat Mihail Dumitru in timpul audierii sale la comisiile Parlamentului care l-au aprobat ca ministru.

El a precizat ca trebuie transformate cat mai multe ferme de subzistenta in ferme comerciale familiale. "Transformare fermelor de subzistenta in ferme comerciale familiale si asigurarea unor venituri sigure pentru persoanele din mediul rural si fermierilor este unul din obiectivele importante pe termen lung care vizeaza restructurarea sectorului agricol si agroalimentar," a declarat Dumitru.

Potrivit sursei citate, Rom�nia este tara cu cea mai mare populatie rurala activa din Uniunea Europeana, reprezent�nd mai mult de 45%, si de aceea trebuie gasite surse alternative de venituri.

Sursa: AgerpresProiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro