ENGLISH  

Noutati


Executivul a aprobat propunerea de reducere a accizei lamotorina folosita in agricultura - 30 Aprilie 2010

Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor de stat pentru agricultura, const�nd �n reducerea accizei la motorina folosita �n agricultura, a anuntat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru, la briefingul de presa sustinut la Palatul Victoria.

�Ajutorul consta �n reducerea accizei la motorina folosita �n agricultura de la nivelul actual, de circa 293 euro pe mia de litri de motorina, la 21 euro pe mia de litri de motorina. �n termeni concreti, asta �nseamna o economie de circa 1,16 lei pe litru de motorina� a explicat ministrul Agriculturii.

Acest ajutor de stat se acorda pe urmatorii 3 ani, din 2010 p�na �n 2012, �n limita unei cantitati de 700 de milioane de litri de motorina, utilizata �n domeniul vegetal, al cresterii animalelor si al lucrarilor de irigatie.

Ministrul Dumitru a subliniat ca aceasta reducere va reprezenta, pentru fermieri, un element important de cost �n productia agricola. �Consumurile de motorina reprezinta, �n medie, �ntre 19-30% din costurile din productia agricola. Si �n acest fel vrem sa le dam fermierilor un element de competitivitate �n plus �n competitia cu fermierii din restul UE� a declarat Mihail Dumitru.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a mentionat ca actul normativ a fost convenit la nivel informal cu Comisia Europeana si a fost trimis la Bruxelles pentru aprobarea formala, urm�nd a fi aplicat dupa ce va fi primita decizia oficiala a Comisiei.

�Acest ajutor este unul acceptat la nivelul Uniunii Europene, prin Directiva 96/2003, si se acorda �ntr-un numar de state membre ale UE� a afirmat ministrul Agriculturii.

Gestionarea ajutorului se va face prin Agentia de Plati si Interventie �n Agricultura.

Sursa: Guvernul RomanieiProiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro