ENGLISH  

Noutati


PRETUL INTERNATIONAL PENTRU LAPTE la livrarile din Octombrie 2010 (pentru laptele standardizat (1) pe baza sistemului de plata al companiilor) - 9 Decembrie 2010

Toate preturile sunt exprimate in euro/100 kg

Compania   Bonus calitate Bonus cantitate Bonus sezonier Pretul
laptelui
luna curenta
Cea mai recenta
plata
suplimentara
Media pentru ultimele 12
luni (4)
Milcobel BE 0.73 1.37   33.75 0.67 31.54
Alois M�ller DE 0.51 33.05 0.46 30.07
Humana Milch Union eG DE 31.79 -0.16 28.71
Nordmilch DE 0.15 33.77 0.00 29.10
Arla Foods DK 0.63 31.94 2.04 30.78
H�meenlinnan Osuusmeijeri FI 2.14 6.15 39.63 1.17 36.44
Bongrain CLE (Basse Normandie) FR 0.74 33.87 niciuna 30.88
Daniciuna (Pas de Calais) FR   33.60 niciuna 31.54
Lactalis (Pays de la Loire) FR 33.17 niciuna 30.69
Sodiaal FR 0.58 32.51 niciuna 31.07
Dairy Crest (Davidstow) GB   0.35 2.32 32.79 0.00 28.24
First Milk GB 0.58 2.17 28.71 0.00 24.58
Glanbia IE   29.95 0.00 29.24
Kerry IE 29.84 niciuna 28.52
DOC Kaas NL 0.05 0.34   32.98 1.53 30.37
Friesland Campina NL 0.05 0.75 3.65 36.31 0.86 31.16
PRETUL MEDIU AL LAPTELUI IN ACEASTA LUNA (2) 32.98   30.18
Granarolo (North) IT 1.15 3.42 35.03 niciuna 34.47
Fonterra (5) NZ 29.71 0.00 26.17
Statele Unite ale Americii (3) US 0.15 32.15 niciuna 26.77



Atentie:

(1) Sumele nu includ TVA, platite producatorilor presupunand colectarea laptelui la fiecare doua zile. Pretul este pentru 100 kg lapte standard cu 4,2% grasime, 3.4% proteine (crude), 500.000 kg pe an, numar total bacterii 24.999 si celule somatice: 249.999
(2) Media aritmetica
(3) Preturile categoriei III sunt ajustate pentru 4,2% grasime, 3,4% proteine si celule somatice: 249.999
(4) Inclusiv cele mai recente plati suplimentare
(5) Pe baza estimarilor de plati ale Fonterra, ajustate pentru 4.2% grasime si 3.4% proteine

Sursa:

In numele LTO-Nederland, calculat de catre Productschap Zuivel impreuna cu European Dairy Farmers.
Informatiile prezentate in aceasta publicatie pot fi citate cu conditia ca sursa sa fie mentionata.



Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro