ENGLISH  

Noutati


Producatorul de lactate Tnuva a cerut falimentul in Romania - 10 Aprilie 2012

Producatorul Israelian de produse lactate Tnuva a cerut falimentul saptamana trecuta in Romania, termenul de judecata fiind stabilit in aceasta saptamana. Compania a anuntat deja furnizorii ca va intra in insolventa. Aceasta stire vine imedia dupa ce media locala si internationala a anuntat viitoarea insolventa dupa pierderile masive suferite in Romania. Compania nu a putut concura cu preturile mai mici, produsele lactate importate, in timp ce propriul pret de productie era cu 50% mai mare decat cel al produselor locale, confom presei Israeliene.
Conform presei internationale, Tnuva a investit undeva in jurul a 60 milioane Euro in Romania. Fabricile de produse lactate Tnuva Romania au anuntat o cifra de afaceri de 17 milioane Euro in 2010, si o pierdere neta de 16 milioane. Anul precedent, pierderile au ajuns la 22,6 milioane in timp ce cifra de afaceri a fost de 21 milioane.

Tnuva a intrat pe piara romaneasca cu ajutorul unui imprumut in valoare de 15 milioane de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (EBRD). Compania a cumparat o ferma in Adunatii Copaceni pentru 1 milion si a modernizat-o, doar pentru a o inchide in Martie 2011, deoarece nu era profitabila.

Sursa: Business | Romania InsiderProiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro