ENGLISH  

Noutati


Firma Romaneasca de lactate Covalact deschide un nou depozit, urmand a fi efectuate investitii suplimentare in valoare de 4 milioane Euro - 10 Aprilie 2012

Firma Romaneasca de produse lactate Covalact a deschis un nou centru logistic la Sfantu Gheorghe, dupa o investitie de 1.1 milioane Euro, urmand a fi investite alte 4 milioane euro in urmatorii ani pentru cresterea capacitatii de productie si lansarea unor noi produse.

Noul depozit are capacitatea de 700 tone de produse si v-a deservii ca si centru de logistica al grupului. Covalact este detinuta de Sigma Bleyzer si administreaza doua fabrici in Romania, in Sfantu GHeorghe si in Miercurea Ciuc. Grupul are 55 angajati in cele doua fabrici si produce peste 1.600 tone pe luna cuprinzand aproximativ 80 varietati de produse. Produsele lansate in ultimii trei ani detin 60% din cifra de afaceri a Covalact.

Covalact s-a deschis in anul 1969 ca si o companie de produse lactate din Covasna, a devenit Covalact in anul 1990, cand inca era detinuta de stat.
Privatizarea acesteia s-a incheiat in 1994 iar in 2003 aceasta companie a semnat un contract cu Campina in vederea producerii iaurtului in Romania. SigmaBleyzer Southeast European Fund IV a preluat pachetul majoritar in anul 2007.
Acest fond a preluat si alte doua companii din ROmania, Primulact si Lactate Harghita imbinandu-le pe aceste doua dupa achizitie.
Sigma Bleyzer a investit pana in acest moment 7 milioane Euro in Covalact.Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro