ENGLISH  

Noutati


Olympus Diary urmeaza sa-si mareasca productia in Romania - 26 Aprilie 2012

In industria lactatelor, Olympus Dairy urmareste sa investeasca 30 milioane Euro in fabrica de la Brasov in vederea cresterii productiei, ca parte a eforturilor acestora in vederea cresterii eficientei si competitivitatii. Pentru a finanta investitia, compania a contractat un imprumut de 7 ani in valoare de 30 milioane Euro de la Banca pentru Comert si Dezvoltare Black Sea (BSTDB).

Firma de produse lactate deasemenea are intentia de a introduce noi produse pentru export si pentru piata locala si deasemenea de a creste exporturile pe pietele internationale cum ar fi Bulgaria sau Grecia. Investitiile vor da posibilitatea fabricii de a se alinia la standardele de mediu si de calitate pentru produsele acesteia care include lapte, iaurt, branzeturi si sucuri, a declarat un official al companiei. Presedintele Olympus, Dimitros Sarantis a declarat ca fabrica de la Brasov este una din cele mai dezvoltate fabric de lactate din Europa si este foarte important pentru companies a ridice standardele si sa-si mentina pozitia pe piata.

Vice-presedintele BSTDB Mustafa Boran a declarat ca imprumutul are un impact important in dezvoltarea prin modernizare si cresterea capacitatii de export, de asemenea in promovarea comertului regional si in investitii. Olympus a deschis fabrica de la Brasov in Noiembrie anul trecut, construita cu o investite de 55 milioane Euro. Fabrica cu cei 2.332m2 are ca si caracteristici 3 unitati de procesare a iaurtului, branzeturilor si laptelui, si are o capacitate de receptionare a laptelui de 40.000l pe ora.

In 2011, Olympus a declarat o cifra de afaceri de 22.6 milioane euro, mai mult cu 11% decat anul trecu, si compania spera sa-si dubleze cifra de afaceri in acest an. Cu sediul in Baraolt, Romania, se afla o filial a Greek Tyras. In present, 80% din produsele acestora sun exportate catre tarile din Europa Centrala si de Est iar compania spera ca pe viitor sa-si exporteze produsele pe pietele din Europa de Vest.

Sursa: Foodprocessing-technology. comProiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro