ENGLISH  

Noutati


Fabrica Tnuva a fost cumpărată de producătorul turc de lactate Sutaş - 01 Aprilie 2013

Producătorul turc de lactate Sutaş, un grup cu afaceri de 600 de milioane de dolari/an şi care îşi dispută supremaţia pe piaţa turcească cu Danone, a achiziţionat într-o tranzacţie complexă fosta fabrică a procesatorului israelian Tnuva din Popeşti-Leordeni, intrat în faliment anul trecut, scrie zf.ro.

Conform unor surse din piaţă, grupul turc a preluat clădirea, terenurile şi toate utilajele din fabrică de la firma Fralvil SA din Vâlcea, deţinută de omul de afaceri Dan Mutu, spun surse din industrie. Mutu achiziţionase la rândul lui activele Tnuva în urma unei licitaţii organizate la începutul anului de lichidatorul judiciar al Tnuva.

Detaliile financiare ale înţelegerii nu sunt pe deplin clare, însă înţelegerea ar putea fi sub 10 milioane de euro, potrivit estimărilor ZF. ”Sutaş urmează să investească pentru repornirea şi modernizarea fabricii şi se estimează că producţia va începe cel mai târziu la începutul anului 2014, posibil mai devreme“, afirmă sursele citate. (mai multe pe zf.ro).

Autor: Elena RaduProiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro