ENGLISH  

Noutati


Condiții necesare pentru acordarea cotelor de lapte - 31 Mai 2013

Incepand din 1 iunie si pana la finalul lunii se desfasoara prima perioada de depunere a formularelor de acordare a unei cantitati de cota de lapte din rezerva nationala. Actiunea este derulata de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si se adreseaza producatorilor. Potrivit reprezentantilor institutiei, acordarea se va face in functie de cantitatea de lapte disponibila in rezerva nationala, pentru producatorii detinatori de cota in a caror exploatatie s-a depasit cota de lapte pe perioada anului de cota precedent si pentru exploatatiile care si-au inceput activitatea pe parcursul anului de cota.

Cantitatea minima a cotei din rezerva nationala ce poate fi solicitata de catre producatori este de 1000 de kilograme, iar cea maxima e de 1.800.000 de kilograme. Formularele tip se depun la Centrul Judetean APIA pe raza caruia functioneaza exploatatia.

Producatorii care acceseaza rezerva nationala trebuie sa indeplinesca, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) au depasit cota individuala de lapte / si-au inceput activitatea in timpul anului de cota;
b) detin exploatatii cu un efectiv minim de 2 capete vaci de lapte la sfarsitul anului de cota/ la data solicitarii.

Cererea va fi insotita de urmatoarele documente:
-act de identitate (BI/CI);
-cod unic de inregistrare, dupa caz;
-cardul de identificare a exploatatiei la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor;
-pasapoartele vacilor de lapte care fac obiectul extinderii exploatatiei sau investitiei noi, pentru care a solicitat cota din rezerva nationala, dupa caz;
-documentele prin care demonstreaza cantitatea de lapte obtinuta si comercializata din exploatatia pentru care a solicitat cota din rezerva nationala;
-declaratie pe propria raspundere privind surplusul cantitatii de lapte vandute direct fata de cota detinuta, in cazul solicitarii de cota din rezerva nationala pentru vanzari directe. (Biroul de Presă al APIA)

Autor: Ilie StoianProiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro