ENGLISH  

Noutati


Comisia Europeana a adoptat o serie de masuri de tranzitie referitoare la livrarea laptelui materie prima catre fabricile de procesare. - 14 Feb. 2007

UE a adoptat anumite masuri de tranzitie (EC27/2007) referitoare la livrarea laptelui neprelucrat catre fabricile de procesare si la procesarea acestuia in Romania, in ceea ce priveste cerintele reglementarilor Nr. 852/2004 and 853/2004 ale EC.

In prezent procentul de lapte neprelucrat care se conformeaza cerintelor de igiena, a crescut usor. Avand in vedere acest fapt, este adecvat sa se elaboreze masuri de tranzitie, cu conditia ca distribuirea produselor finite sa fie facuta doar la nivelul Romaniei.

Conform deciziei nr. 27/2007, un numar de 48 de fabrici de procesare a laptelui sunt autorizate sa primeasca si sa proceseze impeuna, atat lapte care este conform, cat si lapte care nu este conform (adica lapte care nu este conform legislatiei curente si cerintelor de igiena).

Mai mult, 24 de unitati de procesare care indeplinesc cerintele structurale ale Comunitatii sunt autorizate sa primeasca si sa proceseze separat lapte conform si ne-conform.Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro