ENGLISH  

Noutati


Fermierii vor primi subventii pentru achizitionarea motorinei - 06 Martie 2007

Fermierii vor primi o subventie in valoare de 1 leu pe litru pentru achizitionarea motorinei necesare lucrarilor agricole de primavara. Valoarea totala a subventiilor acordate din bugetul Ministerului Agriculturii se ridica la 109,2 milioane lei, conform unei decizii a Guvernului.

Subventia acopera aproape o treime din pretul de achizitionare al motorinei si este destinata producatorilor agricoli care exploateaxa in mod legal terenuri agricole, dupa cum se afirma intr-un comunicat al ministerului.

Totodata a fost acordata o subventie de 1 leu/litru, pentru culturile agricole de toamna. Acest ajutor financiar a fost acordat sub forma de certificate, pe baza carora fermierii vor putea achizitiona motorina. Beneficiarii acestor subventii sunt proprietarii terenurilor agricole individuale aflate in exploatare, fermieri, societatii care activeaza in domeniul agricol, institute de cercetare si dezvoltare din domeniul agricol, cat si institutii religioase si penitenciare.

Ministerul a propus recent scaderea graduala a acciselor la motorina folosita in agricultura in perioada 2007-2010, astfel incat taxa sa coboare pana la 68 euro/1.000 litri in 2007 si 21 euro/1.000 litri in 2010. Totusi aceasta operatiune necesita aprobarea Ministerului Finantelor Publice.

Codul fiscal stipuleaza un nivel al accizelor la motorina de 259,91 euro/1.000 litri, dar vor fi introduse taxe mai mici pentru folosirea motorinei in agricultura. Nivelul acestor taxe si data de la care vor fi aplicate vor fi stabilite de catre Guvern.


Sursa: Mediafax



Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro