ENGLISH  

Noutati


Producatorii agricoli vor primi subventii de 400-500 lei pentru �nfiintarea culturilor vegetale - 01 August 2007

Producatorii agricoli din sectorul vegetal vor beneficia de subventii cuprinse �ntre 400 si 500 lei pentru achizitionarea motorinei, semintelor si �ngrasamintelor necesare �nfiintarii culturilor de gr�u, rapita si alte produse �n toamna acestui an.

Suma totala alocata subventionarii motorinei si/sau biodieselului, semintelor certificate, pesticidelor si �ngrasamintelor necesare culturilor din toamna se ridica la 1,32 miliarde lei. Pentru un hectar de gr�u va fi acordata o subventie de 500 lei, pentru un hectar de rapita vor fi platite 400 lei, iar pentru alte culturi vor fi alocate 450 lei.

Sprijinul financiar va fi acordat p�na la 30 septembrie, prin atribuirea gratuita de bonuri valorice nominale, conform unei hotar�ri aprobata, miercuri, de Guvern. Subventiile vor fi acordate doar pentru culturile asigurate.

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, a aratat ca sprijinul financiar care va fi acordat producatorilor agricoli are scopul de a diminua efectele produse de seceta excesiva si prelungita, care a afectat suprafete extinse de culturi agricole �nfiintate �n toamna anului trecut si primavara anului 2007.

Sursa: Mediafax, 01 August 2007Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro