ENGLISH  

Noutati


Subventii pentru fermieri pe baza adeverintei de la veterinar - 13 Septembrie 2007

Crescatorii vor putea obtine subventia pentru bovine �n baza unei adeverinte eliberate de medicul veterinar, care sa ateste existenta animalelor.

Decizia a fost luata dupa ce sistemul de acordare a banilor �n functie de informatiile din baza de date a Autoritatii Veterinare a lasat mai multi fermieri fara subventii. Sistemul actual de subventionare prevede ca agricultorul primeste fonduri pentru animalele pe care le detinea la 1 ianuarie 2007 si care sunt �nscrise �n baza de date a Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). �ntre informatiile din baza si realitate exista �nsa diferente majore, astfel ca 25-30% dintre cei 1,25 milioane de fermieri care au solicitat banii nu i-au putut obtine.

"Neconcordantele dintre cererile pentru sumele cuvenite si confirmarea din baza de date a ANSVSA au multe cauze. Proprietarii trebuie sa �nvete ca, daca nu-si evidentiaza, nu au grija propriei proprietati, pe care sa o evidentieze, vor pierde �n fiecare an. Exista multe situatii �n care proprietarii nu au luat legatura cu medicul veterinar c�nd a aparut miscare �n efectivul lor de animale", a declarat ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes.

Sursa: Ziarul Gandul, 13 Septembrie 2007Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro