ENGLISH  

Noutati


Danone Romania va investi 1,5 milioane euro in capacitati de productie pana la finalul anului. - 12 Octombrie 2007

Producatorul de lactate Danone va investi in Romania, pana la sf�rsitul acestui an, 1,5 milioane euro pentru majorarea capacitatii de productie, a declarat directorul de productie Danone Romania, Radu Baitos, in cadrul unei conferinte de presa.

"Valoarea totala a investitiei pentru anul 2007 se ridica la 5,5 milioane euro, mare parte din aceasta investitie fiind finalizata �n luna septembrie. Aveam nevoie de aceste investitii deoarece cererea de pe piata �ncepuse sa depaseasca capacitatea noastra de productie", a spus Baitos, citat de Rompres.

Acesta a adaugat ca investitiile realizate �n prezent se adauga celor 1,5 milioane euro investite din 2005 pentru statia de epurare a apei. O parte din sume au fost investite din capitalul propriu sau au fost obtinute prin credite, cealalta parte fiind asigurata prin intermediul fondurilor Sapard.

Fabrica Danone din Bucuresti are, �n momentul de fata, o capacitate de productie maxima de 200 de tone de iaurt pe zi, care se realizeaza prin procesarea a 200 de tone de lapte. Directorul de productie al fabricii a afirmat ca productia Danone a scazut cu 10-15 % pentru o perioada de doua saptam�ni �n timpul discutiilor pe tema dioxinei care s-ar fi gasit �n iaurturile Danone. "In momentul �n care am primit rezultatele de la laborator productia �n fabrica a intrat �n normal", a adaugat Baitos

Sursa: Rompres, 12 Octombrie 2007Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro