ENGLISH  

Noutati


Protest cu balegar la ministerul Agriculturii - 23 Octombrie 2007

Fermierii au protestat, pentru a doua zi consecutiv, la sediul ministerului Agriculturii, unde au adus un sicriu si au imprastiat balegar. Sindicalistii cer acordarea unei subventii si pentru crescatorii care detin una sau doua bovine. In prezent, de aceste subventii pot beneficia doar fermierii care au mai mult de trei bovine.

In replica ministerul Agriculturii sustine intr-un comunicat ca orice forma de sprijin al producatorilor se acorda in conformitate cu legislatia nationala si europeana.

O alta solicitare a sindicalistilor se refera la acordarea unei subventii pe cap de animal de 300 de lei, in cazul fermierilor, care au cel mult doua animale, avand in vedere ca fermele cu 1-2 animale reprezinta 93,12% din totalul celor existente in Romania. De asemenea, pentru crescatorii de bovine de rasa, sindicalistii cer un sprijin financiar de 1.000 de lei pe cap de animal.

Comisia Europeana a avertizat Romania saptamana trecuta ca ar putea activa clauza de salvgardare pe agricultura daca in termen de o luna nu va corecta deficientele din sistemul de plati din agricultura. Tara noastra ar putea pierde 25% din fondurile europene pentru plati directe daca CE va activa clauza de salvgardare.

Sursa: HotNews.ro, 23 Octombrie 2007Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro