ENGLISH  

Noutati


PRETUL INTERNATIONAL PENTRU LAPTE la livrarile din Decembrie 2007 - 20 Februarie 2008
(pentru laptele standardizat (1) pe baza sistemului de plata al companiilor)

* Toate preturile sunt exprimate in euro/100 kg

Compania   Bonus calitate Bonus cantitate Bonus sezonal PRETUL
LAPTELUI
luna curenta
Cea mai recenta
plata
suplimentara
Media pentru ultimele 12
luni (4)
Milcobel BE 0.73 1.38   42.15 0.19 35.19
Humana Milch Union eG DE       41.55 -0.20 33.56
Nordmilch DE   0.15   38.72 -0.15 31.11
Arla Foods Denmark DK 0.48     38.01 1.07 31.36
Hämeenlinnan O. FI 2.14   4.88 36.75 3.40 37.12
Bongrain CLE (Basse Normandie)
FR 0.74     35.24 niciuna 30.68
Danone (Pas de Calais FR 0.58     37.42 niciuna 31.81
Lactalis (Pays de la Loire) FR       35.32 niciuna 30.49
Sodiaal FR       33.13 niciuna 29.76
Arla Foods UK GB 1.48 0.34   36.57 niciuna 29.89
First Milk GB 0.67 2.53   34.49 0.00 27.35
Glanbia IE     8.14 46.91 0.00 34.13
Kerry IE       38.80 niciuna 32.70
Campina NL 0.05 0.75 2.00 40.65 1.87 33.83
Friesland Foods NL 0.04     40.50 1.79 33.54
Arla Foods Sweden SE 0.47     37.14 1.20 31.22
PRETUL MEDIU AL LAPTELUI IN ACEASTA LUNA (2) 38.13   32.18
Dairy Crest (Davidstow) GB -0.27 0.40 2.02 37.06 0.00 29.70
Noua Zeelanda (5) NZ       27.73 niciuna 23.84
Statele Unite ale Americii (3) US 0.16     34.58 niciuna 32.12

Atentie:

1. Sumele nu includ TVA, platite producatorilor presupunand colectarea laptelui la fiecare doua zile. Pretul este pentru 100 kg lapte standard cu 4.2% grasime, 3.4% proteine (brute), 500,000 kg pe an, numar total bacterii 24.999 si celule somatice: 249.999
2. Media aritmetica
3. Preturile categoriei III sunt ajustate pentru 4.2% grasime, 3.4% proteine si celule somatice: 249,999
4. Inclusiv cele mai recente plati suplimentare
5. Pe baza estimarilor de plati ale Fonterra, ajustate pentru 4.2% grasime si 3.4% proteine

Sursa

In numele LTO-Nederland, calculat de catre Productschap Zuivel impreuna cu European Dairy Farmers Informatiile prezentate in aceasta publicatie pot fi citate cu conditia ca sursa sa fie mentionata.



Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro