ENGLISH  

Noutati


Consolidarea sectorului laptelui din Romania - 03 Martie 2008

Din anul 2004, Guvernul Olandez prin intermediul Agentiei EVD, sustine consolidarea sectorului laptelui din Romania, prin finantarea de proiecte care sa se conformeze legislatiei europene in vigoare.

In 2008 a fost initiat un nou proiect intitulat "Consolidarea sectorului laptelui", care a fost lansat oficial in cadrul unei sedinte ce a avut loc joi, 28 februarie 2008, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Bucuresti. La sedinta la care au participat reprezentanti ai sectorului roman al laptelui, ai Ministerului Agriculturii, Guvernului Olandez si ai Ambasadei Olandei in Romania, au fost prezentate actiunile formulate in acest proiect si rezultatele tinta:

Rezultatul 1
Consolidarea Consiliului laptelui, astfel incat aceasta organizatie sa devina operationala si sa fie considerata drept partener al Ministerului Agriculturii.

Rezultatul 2
Elaborarea unui program national de dezvoltare pentru imbunatatirea calitatii laptelui, bazat pe liste de verificare a parametrilor critici, formarea/instruirea unor consuiltanti tehnici pe probleme de calitate a laptelui crud.

Rezultatul 3
Sprijinirea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in realizarea sarcinilor legate de colectarea corecta si transmiterea de date referitoare la piata laptelui catre Comitetul de Management pentru lapte si produse lactate al UE.

Rezultatul 4
Extinderea activitatii laboratorului de testare a calitatii laptelui din Cluj in alte trei locatii din tara.

Rezultatul 5
Instruirea unor experti in pregatirea si distribuirea probelor de lapte in vederea realizarii testelor inter-laborator.

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 18 luni si este implementat de catre societatea de consultanta Friesian Agro Consultancy, Olanda.Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro