ENGLISH  

Noutati


Instruire cu tema Pregatirea probelor de lapte pentru testele interlaborator - 26 Septembrie 2008

Una dintre activitatile proiectlui bilateral Romano-Olandez Calitatea laptelui materie prima a reprezentat-o instruirea specialistilor locali in pregatirea si realizarea testelor inter laborator in care sa fie incluse toate laboratoarele din Romania apartinand DSV si care realizeaza teste pentru calitatea laptelui materie prima. Deoarece Institutul National de Igiena a fost desemnat de catre Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentatiei sa actioneze ca si Laborator National de Referinta pentru sectorul laptelui, instruirea a fost organizata pentru expertii acestei organizatii si pentru reprezentantii laboratoarelor DSV din teritoriu.

In colaborare cu COKZ (Autoritatea Olandeza pentru Controlul Laptelui si Produselor Lactate), dl. dr. Dick van den Berg, seful laboratorului COKZ, a fost numit instructor pentru pregatirea probelor pentru testele interlaborator.

Dupa o pregatire detaliata si dupa schimbul de informatii tehnice dintre dl. dr. Van den Berg si Institutul de Igiena, s-a decis ca aceasta instruire sa se axeze pe testele interlaborator pentru criteriile microbiologice. Au fost analizati zece parametrii importanti pentru instruirea referitoare la pregatirea probelor si implementarea testelor.

Instruirea s-a desfasurat la sediul Institutului de Igiena. La aceasta au participat 20 de medici veterinari din mai multe judete din Romania care au considerat acest training ca fiind foarte util pentru activitatile lor viitoare.

Trainingul a cuprins activitati teoretice si practice si a fost deosebit de apreciat de catre toti participantii.Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro