ENGLISH  

Noutati


Comisia Europeana lanseaza o campanie de promovare a consumului de lapte in scoli si pune la dispozitie subventii pentru distribuirea produselor lactate in institutiile de invatamant - 17 Octombrie 2008

Puterea laptelui! e sloganul sub care Comisia Europeana incearca sa determine copiii din scoli sa consume produse lactate. Executivul european a lansat vineri la nivel comunitar o campanie de promovare a distribuirii laptelui in scoli. Mai mult, ea pune la dispozitie subventii pentru distribuirea produselor lactate in institutiile de invatamant. Recent, programul comunitar de distribuire a laptelui in scoli a fost extins. Noul regulament, din 11 iulie 2008, prevede largirea serie de produse care pot beneficia de subventie.

Pe lista acestor produse se afla laptele, inclusiv variantele cu arome (precum si bauturi pe baza de lapte fara lactoza), o gama mai larga de branzeturi (inclusiv branzeturi cu continut scazut de grasimi), iaurturi si produse fermentate din lapte, cum ar fi laptele batut si chefirul, precizeaza un comunicat al Comisiei Europene. Noile reguli ale programului au intrat in vigoare la inceputul anului scolar 2008-2009.

Sursa HotNews.roProiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro