ENGLISH  

Noutati


PRETUL INTERNATIONAL PENTRU LAPTE la livrarile din Ianuarie 2009
(pentru laptele standardizat (1) pe baza sistemului de plata al companiilor)
-
12 martie, 2009

Toate preturile sunt exprimate in euro/100 kg

Compania   Bonus calitate Bonus cantitate Bonus sezonier Pretul
laptelui
luna curenta
Cea mai recenta
plata
suplimentara
Media pentru ultimele 12
luni (4)
Milcobel BE 0.73 1.37   25.36 0.37 31.77
Alois M�ller NL 0.51 25.62 0.24 33.35
Humana Milch Union eG DE 27.48 -0.22 34.06
Nordmilch DE 0.15 23.87 -0.17 30.12
Arla Foods DK 0.55 27.54 1.42 36.23
H�meenlinnan Osuusmeijeri FI 2.14 8.77 42.31 3.88 45.83
Bongrain CLE (Basse Normandie) FR 0.74 36.17 Niciuna 35.05
Danone (Pas de Calais) FR 0.58 36.53 Niciuna 36.51
Lactalis (Pays de la Loire) FR 36.01 Niciuna 34.86
Sodiaal FR 32.26 Niciuna 34.54
Dairy Crest (Davidstow) GB -0.21 0.32   29.82 0.00 32.40
First Milk GB 0.53 1.98 26.38 0.00 30.50
Glanbia IE 3.88 29.09 0.00 33.30
Kerry IE 24.86 Niciuna 32.69
DOC Kaas NL 0.05 0.27   22.97 2.48 31.10
Friesland Campina NL 0.05 0.75 27.18 1.86 35.07
PRETUL MEDIU AL LAPTELUI IN ACEASTA LUNA (2) 29.59   34.21
Granarolo (North) 1.15 3.42 37.54 Niciuna 40.66
Noua Zeelanda (5) NZ 16.09 0.00 21.15
Statele Unite ale Americii (3) US 0.11 20.28 Niciuna 28.36

Atentie:
(1) Sumele nu includ TVA, platite producatorilor presupunand colectarea laptelui la fiecare doua zile. Pretul este pentru 100 kg lapte standard cu 4,2% grasime, 3.4% proteine (crude), 500.000 kg pe an, numar total bacterii 24.999 si celule somatice: 249.999
(2) Media aritmetica
(3) Preturile categoriei III sunt ajustate pentru 4,2% grasime, 3,4% proteine si celule somatice: 249.999
(4) Inclusiv cele mai recente plati suplimentare
(5) Pe baza estimarilor de plati ale Fonterra, ajustate pentru 4.2% grasime si 3.4% proteine

Sursa:
In numele LTO-Nederland, calculat de catre Productschap Zuivel impreuna cu European Dairy Farmers.
Informatiile prezentate in aceasta publicatie pot fi citate cu conditia ca sursa sa fie mentionata.



Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro