ENGLISH  

Noutati


92% din fondurile SAPARD absorbite in anii 2000-2006 - 30 mai 2009

Starea proiectelor realizate in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale - finantate de catre fondurile europene de pre-aderare - a fost prezentata la sfarsitul lunii martie de catre reprezentanti ai ministerelor relevante, �n cadrul reuniunii Comitetului interministerial cu privire la fondul european de management.

Potrivit unui comunicat de presa al guvernului, programul SAPARD a alocat aproape 1.5 miliarde EURO in anii 2000-2006. Datele facute publice de catre Ministerul Agriculturii arata ca 6500 de proiecte au fost depuse �n cadrul programului SAPARD, dintre care au fost contractate ulterior nu mai putin de 4544, cu o valoare de 1.4752 miliarde EURO, rezultand intr-o rata a absorbtiei de 92%. Anul trecut, aproximativ 109 milioane EUR au fost acordate de la bugetul de stat pentru finantarea unor programe SAPARD, finantare care a fost blocata de catre UE.

�n acest sens, autoritatile rom�ne trebuie sa �ndeplineasca anumite cerinte si sa prezinte informatii suplimentare expertiilor europeni cu scopul de a debloca aceste fonduri. Primul Ministru Emil Boc a cerut Ministerului Finantelor Publice sa depuna la oficialii europeni toate documentele necesare, p�na la data de 25 Aprilie , astfel �nc�t suma de 109 miliarde Euro sa poata fii deblocata cat mai repede posibil.

Sursa: AgerpresProiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro