ENGLISH  

Noutati


Primul test inter-laborator pentru NTG realizat in Romania - 29 iunie 2009

In cadrul proiectului guvernamental bilateral romano-olandez pentru sustinerea imbunatatirii calitatii laptelui materie prima, unul dintre rezultate vizeaza implementarea unui sistem national pentru desfasurarea testelor inter-laborator intre toate laboratoarele din Romania care realizeaza teste pentru calitatea laptelui, adica NTG si NCS.

Pentru aceasta, in perioada 22-23 iunie 2009 a fost organizat un work-shop cu angajatii Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, sub indrumarea d-lui Dr. Dick Van den Berg, expert olandez, pentru realizarea unor probe unice care sa fie transmise spre analiza tuturor laboratoarelor DSV din tara. Instruirea a cuprins probe teoretice si practice pentru pregatirea probelor si evaluarea rezultatelor testelor. In cadrul instruirii au fost realizate 82 de probe de lapte care au fost transmise celor 41 de laboratoare regionale. Pentru moment, testul a inclus doar laboratoarele din reteaua DSV, urmand ca pe viitor sa fie incluse toate laboratoarele pentru testarea calitatii laptelui (independente sau apartinand fabricilor de procesare a laptelui).

Aceste teste au fost primele de acest tip organziate in Romania. Acest proiect este implementat in Romania de catre SC FRIESIAN SRL.Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro