ENGLISH  

Noutati


Fonduri extra pentru fermierii rom�ni - 21 iulie 2009

Fermierii romani ar putea primii cu 35 euro mai mult pentru suprafata cultivata, in primavara sau cel mai tarziu in toamna, sustine Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ilie Sarbu, citat de Agerpres. "Comisarul UE pentru agricultura Mariann Fischer Boel a fost de acord cu decizia noastra de a creste cu 35 euro subventiile fermierilor pe suprafata detinuta, din bugetul Romaniei, sau chiar de la fondurile pentru anumite masuri care fac parte din Programul National de Dezvoltare Rurala".

"In urma unor analize care urmeaza a fi efectuate, noi si oficialii ministeriali, vom decide daca vom putea plati subventii �ncep�nd din primavara sau toamna', a accentuat Ministrul Sarbu. Greutatile cu care s-au luptat fermierii romani din cauza crizei economice si cresterea preturilor pentru material prima precum si formele de imprumut costisitoare sunt principalele motive pentru care s-a solicitat cresterea subventiei suportata de la bugetul de stat.

�n prezent, subventia anuala pe hectar este �n valoare de 107 euro, platibila din fonduri UE (aproximativ 60 de euro/hectar) si din bugetul de stat (aproximativ 47 euro/hectar), fiind acordate astfel de subventii pentru peste 1.25 milioane de fermieri.

Sursa : AgerpresProiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro