ENGLISH  

Noutati


Repere - sectorul laptelui - 1 Septembrie 2009

Industria produselor lactate nu a scapat de problemele financiare: aceasta s-a confruntat cu o scadere de 20%, in primele trei luni ale anului 2009, dar, afacerile au avut un salt in al doilea trimestru al anului, datorita campaniilor agresive de micsorare a preturilor, chiar si cu 30%. Dovada a dificultatilor financiare, doi producatori au intrat in reorganizari judiciare ca urmare a imposibilitatii achitarii datoriilor.

In ceea dea doua jumatate a acestui an, industria produselor lactate va fi dominata de fuziuni si achizitii, mai degraba, decat de companii aflate in impas financiar. De altfel, Consiliul Concurentei a autorizat recent preluarea companiei Primulact din Harghita de catre Covalact Covasna, dar si a producatorului Lactate Harghita de catre Primulact, derulate in cursul lunii aprilie.

"In S2, nu ne asteptam sa apara alte firme cu probleme financiare, deoarece piata se afla pe drumul cel bun si cred ca pana la sfarsitul anului poate reveni pe crestere usoara. Cel mai greu va fi anul viitor, in cazul in care UE nu va prelungi termenul de conformitate pentru ca toti procesatorii sa poata finaliza proiectele in derulare. in caz contrar, de procesatori dintre cei 265 cu licentele la zi sunt in pericol", a punctat Valentin Blanaru, director executiv Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui (APRIL).

Sursa: AgerpresProiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro