ENGLISH  

Noutati


Perioada de tranzitie pentru fermele de lapte a fost extinsa cu 2 ani - 8 octombrie 2009

Laptele produs de fabricile de lactate poate fi comercializat numai pe piata interna.

Perioada de tranzitie pentru fermele de lapte si pentru fabricile de procesare lactate va fi extinsa cu doi ani in timp ce laptele produs de catre firmele care sunt in proces de tranzitie poate fi comercializat doar in Romania, a anuntat Ministerul Agriculturii intr-un comunicat de presa.

In conformitate cu aceasta sursa de informatii, Comisia Europeana a Comitetului permanent pentru Industria Alimentara si Sanatatea Animala, la 15 Septembrie 2009 a adoptat o decizie care prelungeste cu doi ani perioada de tranzitie acordata Romaniei pentru sectorul fermelor de lapte.

Astfel, fermierii romani au un nou termen limita pentru alinierea la standardele UE privind precesarea laptelui (modernizari structurale) si calitatea laptelui (igiena). in conformitate cu Tratatul de Aderare, Romaniei a fost acordata o perioada de tranzitie pana la 31 decembrie 2009 de a avea agricultori proprii aliniati la cerintele structurale pentru ferme precum si cerintele de calitate pentru laptele crud.

"Progrese au fost facute in conformitate cu cerintele europene dar autoritatile romane si Comisia Europeana au ajuns la concluzia ca este necesar sa se prelungeasca perioada cu inca doi ani suplimentari", au anuntat reprezentanti ai Ministerului Agriculturii.Proiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro