ENGLISH  

Revista Presei


INFORMARE DE PRESA - 9.12.2010

�n sedinta Guvernulului din data de 8 decembrie 2010 s-a adoptat Hotararea Guvernului pentru aprobarea cuantumului platii nationale directe complementare �n sectorul zootehnic, pentru specia bovine, �n anul 2010.

Actul normativ reglementeaza sprijinul financiar aferent anului 2010, pentru cererile depuse de producatorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care detin, cresc si exploateaza animale din specia bovine, identificate si �nregistrate �n sistemul national al exploatatiilor. Prin acest act normativ se stabileste acordarea unui sprijin financiar cu o valoare unitara de 410 lei/cap bovina, care se acorda conform procedurii reglementate de Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 215 /2010 cu modificarile ulterioare.

�n total se vor acorda plati �n valoare de 569.014.000 lei, care se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anul 2011. De aceasta forma de sprijin vor beneficia 224.183 de producatori, care detin un numar de 1.387.837 animale. Ministrul Valeriu Tabara a declarat ca acest sprijin financiar este foarte important pentru sectorul agricol, iar fermierii pot beneficia de el odata cu publicarea actului normativ �n Monitorul Oficial. Astfel, crescatorii de bovine se pot adresa bancilor pentru obtinerea �n avans, sub forma de credite, a sumelor ce le sunt alocate prin aceasta schema de sprijin, �n baza unei adeverinte eliberate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Aceasta forma de sprijin se adauga celei aprobate �n urma cu trei saptam�ni de Hotar�rea de Guvern nr.1175 pentru aprobarea cuantumului platii nationale directe complementare �n sectorul zootehnic, pentru specia ovine/caprine, �n anul 2010, prin care s-au alocat 610 milioane de lei pentru ovine/caprine.


Sursa: MADRProiectul pre-aderare "Controlul calitatii in lantul laptelui"

 Copyright © 2006-2013 INFOLAPTE.ro